× WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM
en

Bölüm İşbirlikleri

Cisco

Bilgisayar ağlarının artan önemi ile ağ ve iletişim için daha geniş uygulama alanlarının ortaya çıkması, günümüzde bilgisayar ağları ve ilgili teknolojilerin eğitimine eskisine oranla daha fazla ağırlık verilmesini gerektirmektedir. Bu gelişme, Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü olarak bizleri Cisco Co. ile iş birliği içersinde bilgisayar ağları teknolojilerinde teorik ve uygulamalı eğitim vermemize teşvik etmiştir. Bu eğitim, lisans ve lisansüstü öğrencilerimizin Cisco laboratuvarlarımızda bu alandaki son gelişmeleri araştırmalarını sağlamaktadır. Bu eğitim ayrıca çok katmanlı ağ protokollerinin teoriden uygulamaya geçirirken karşılaşılan konuları da konularını da kapsamaktadır. İki adet iyi donanımlı Cisco laboratuvarımız bu amaçla bu alanla ilgilenen öğrencilerimizin kullanımına hazırdır.

Cisco Networking Academy erişimi için: https://www.netacad.com/

Bölümümüz, Avrupa Birliği ülkelerindeki yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeyi amaçlayan Erasmus+ Programı kapsamında kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapılabilmesine imkan verecek anlaşmalar yapmıştır. Bu kapsamda verilen hibe desteğiyle öğrencilerimiz aşağıda listelenen kurumlarda bir dönem boyunca ders alabilmekte ve/veya Avrupa Birliği ülkelerinde yerleşik şirketlerde staj yapabilmektedirler.

  • AGH University of Science and Technology, Bilgisayar Mühendisliği, Polonya
  • Institut Superieur D’Electronique de Paris – ISEP, Bilgisayar Mühendisliği, Fransa
  • Universitatea Politechnica din Timişoara, Bilgisayar Mühendisliği, Romanya
  • University of Vaasa, Bilgisayar Mühendisliği, Finlandiya
  • Sapienza-Universita di Roma, Bilgisayar Mühendisliği (İtalyanca B1), İtalya
  • The State University of Applied Sciences in Plock, Bilgisayar Mühendisliği (Sadece Akademisyen ve İdari Personel Değişimi), Polonya

Bölümümüz öğrencileri Erasmus+ öğrenci hareketliliği desteğinden faydalanabilmek için her akademik yıl içinde iki kez başvuru yapabilmektedirler. Öğrenci ve staj hareketliliği programları ile öğrencilerimizin hem eğitim hem de kültürel açıdan gelişimleri hedeflemektedir.

GNU/Linux

GNU/Linux, akıllı telefonlardan kişisel bilgisayarlara, sunuculara kadar uzanan geniş bir donanım üzerinde çalışabilen, açık kaynak kodlu özgür yazılımlardan oluşan işletim sistemleri ailesidir. GNU/Linux işletim sistemleri üzerinde günlük bilgisayar kullanımına yönelik uygulamaların yanı sıra bölümümüz öğrencilerinin çeşitli uygulama geliştirme ve hesaplama amaçlarına yönelik yazılımlar da bulunmaktadır. Bölümümüz, kişisel bilgisayarlarında GNU/Linux işletim sistemi çalıştırmak isteyen üniversitemiz öğrencilerinin hızlı erişimi için çeşitli GNU/Linux tabanlı işletim sistemlerinin güncel kurulum dosyalarına ev sahipliği yapmakta ve ayrıca Debian ve Ubuntu GNU/Linux işletim sistemleri için paket güncelleme deposu hizmetleri sunmaktadır.

GNU/Linux olanaklarımız için: https://wee.cankaya.edu.tr/

IBM ile yapılan işbirliği çerçevesinde öğrencilerimiz IBM tarafından sunulan Javascript, Python, HTML & CSS ve diğer dillerin içeren temel programlama, bulut uygulamaları, Watson veri analizi, IoT uygulamaları, veri bilimi, veri madenciliği, siber güvenlik, blockchain gibi pek çok farklı konuda sunulan ders içeriklerine ulaşabilmekte ve IBM Academy tarafından sunulan yazılım araçlarını ücretsiz kullanabilmektedirler.

Microsoft

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü olarak öğrencilerimize ve akademik personelimize Microsoft Imagine Premium Kurumsal üyeliği ile araştırma ve geliştirme ihtiyaçlarını karşılamak amacı ve kişisel bilgisayarlarında kullanabilecekleri lisanslı Microsoft Ürünleri ücretsiz olarak sunmaktayız.

Sunulan hizmetlerden faydalanabilmek için http://msdn.cankaya.edu.tr/ adresine ulaşıp kişisel Çankaya Üniversitesi e-posta adreslerini kullanarak giriş yapılması yeterlidir. Üniversitemizin her kayıt dönemi ders ekleme ve bırakma takvimini takip eden hafta tüm bölümümüz öğrencilerine ve CENG kodlu ders alan fakültemiz diğer öğrencileri için hesaplar topluca tanımlanıyor ve kişisel e-posta adreslerine gönderilen mesaj ile sisteme girebilmeleri için izleyecekleri adımlar anlatılmaktadır. Bu hizmetlerden yararlanmak isteyen bölümümüz hazırlık öğrencileri de dspark [at] cankaya.edu.tr adresine e-posta ile başvurmaları yeterlidir.

Bu servis ile ilgili destek isteyen öğrencilerimiz ve akademik personelimizin dspark [at] cankaya.edu.tr e-posta adresine bir mesaj ile başvurmaları yeterlidir.

Mevcut üyeliğimiz işletim sistemlerini, geliştirici araçlarını, sunucu araçlarını, uygulamalar ve eğitimleri kapsamaktadır.

Oracle

Bölümümüz Oracle Academy üyesidir. Bu bağlamda öğrencilerimiz aşağıdaki kaynaklardan faydalanabilmektedirler:

  • Workshop in a Box: Oracle Academy'nin erken programlamayı destekleyici workshop'larını düzenlemek için ihtiyaç olan tüm materyallerin bir arada sunulduğu workshop formatları.
  • Ask the Oracle Experts Series: Teknoloji ile ilgili geniş yelpazedeki konular üzerine Oracle uzmanlarının düzenlediği canlı webcast serilerine katılabilir, sorular sorabilir ve destekleyici podcast'lere erişebilirler. İçeriklere tekrar ulaşmak için istenilen webcast'lere Oracle Academy Youtube Channel'dan ulaşabilirler.
  • Oracle Technology Network (OTN): Oracle yazılımlarını indirilebilir, ücretsiz ve yalnızca bireysel öğrenim amaçlı kullanım hakkına sahip olabilirler.
  • Oracle Learning Library: Oracle geliştiricileri tarafından hazırlanmış olan ücretsiz online eğitim kaynaklarından faydalanabilir ve Oracle ürünleri ile ilgili eğitim alabilir; eğitim videolarına, makalelere, oracle ürünleriyle ilgili güncel bilgilere ve daha fazlasına erişebilirler.

Oracle Academy erişimi için: https://academy.oracle.com/