Öğrencilerimize TÜBİTAK Desteği

Çankaya Üniversitesi Merkez Kampüste bulunan Sanal Gerçeklik Araştırma ve Geliştirme merkezimizde yaklaşık bir yıldır çalışmalarını sürdüren, Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği lisans öğrencilerimizden İpek OHRİ, Bora ORKUN ve H. İrem ÖGE tarafından, Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğretim üyelerimizden, Yrd. Doç. Dr. Murat YILMAZ ve Havelsan kurum danışmanı Dr. Eray Tüzün’ün danışmanlığı altında sürdürülen, Artırılmış Gerçeklik Tabanlı Sürekli İşe Alıştırma Sistemi Projesi TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-B (2241-A) Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında maddi destek almaya hak kazanmıştır.

Bu projenin öncelikli hedefi yazılım gruplarının daha etkin bir şekilde iletişim kurmasıdır. Bu doğrultuda yazılım ekiplerinin çalışılan projedeki gelişmelerden sürekli haberdar olması ve işe yeni başlayan yazılım mühendislerin, diğer çalışanların teknik ve sosyal becerilerini görüntüleyerek, çalışanlarla kolay iletişim başlatmaları sağlanmaktadır. Tüm şirket çalışanlarının sisteme kolay ve sürekli erişimi açısından mobil platformda kullanılacak bu sistemde kullanılması planlanan artırılmış gerçeklik öğeleri yardımıyla ekibe yeni katılan üyelerin adaptasyonunun sağlanması ve tüm bu çabalarla birlikte yazılım geliştirme süreçlerinin iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.

Projeye ait detaylı bilgi ve görseller https://augmentedrealitybcof.wordpress.com/ adresinde yer almaktadır.

Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.