× WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM
en

Öğrencilerimiz NASA'nın Düzenlediği Yarışmada Kendi Kategorilerinde 5. Oldu

[20.10.2020] NASA tarafından düzenlenen Space Apps Challenge'ın Ankara ayağı, 2-4 Ekim 2020 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilmiştir. 9 Yıldır NASA tarafından düzenlenen bu organizasyon yine büyük ilgi ile karşılanmıştır. Gözlem, Bilgilendirme, Sürdürülebilirlik, Yaratıcılık, Yüzleşmek, Bağlanmak olmak üzere 6 farklı kategoriden oluşan bu yarışta NASA, uzay teknolojilerinde ilerleme kaydedilmesi, insanlığın gelişmesi, farklı alanlardaki sorunlara çözümler bulunmasını hedeflemiştir.

Dünya-çevre problemlerine yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla yapılan bu organizasyon, takımların 48 saat sonunda projelerini teslim etmesi ile sona ermiştir. Etkinlik sırasında NASA, etkinliğin düzenlendiği tarihte tüm yarışmacıların kullanımına açık olan açık kaynak verilerinin projelerde kullanılmasına da izin vermiştir.

Çankaya Üniversitesi Bölümü mezunu Sezer Uğuz ve aynı bölüm 2. sınıf öğrencisi Gizem Akgönüllü'nün oluşturduğu CREW ekibi, Dr. Öğretim Üyesi Gül Tokdemir koordinatörlüğünde, Sustaining Our Planet for Future Generations kategorisinde yarışmaya katılarak Ankara genelinde 114 takım arasından 14., kendi kategorilerinde ise 5. olarak yarışmayı tamamlamıştır.

CREW ekibini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.