2. Sanal Gerçeklik & Arttırılmış Gerçeklik & Ciddi Oyunlar Buluştayı

Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü olarak bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Sanal Gerçeklik & Arttırılmış Gerçeklik & Ciddi Oyunlar buluştayı Balgat Kampüsümüzde bulunan Mavi Salon'da gerçekleştirilmiştir. Bu buluştayın amacı bu konularla ilgilenen genç arkadaşların, endüstriyel ve akademik olarak projeler yürüten kişilerle tanışması ve sanal/arttırılmış gerçeklik konusunda fikir ve bilgi sahibi olmaları olarak belirlenmiştir.

Açılış konuşmasını bölümümüz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Murat YILMAZ yapmıştır. Hocamız, konuşmasında üniversitemizde faaliyet gösteren Sanal Gerçeklik Laboratuvarımızda gerçekleştirilen projeler konusunda bilgi vermiş, bizi ülkemizde ve üniversitemizdeki genel durum ile ilgili olarak bilgilendirmiştir. Yaklaşık üç senedir oyunlaştırmanın ve ciddi oyunların yazılım mühendisliği uygulamalarını geliştirmek için düzenledikleri uluslararası bir çalıştaydan bahsetmiştir. Özellikle, Avrupa ülkelerinden akademisyenler ve şirketlerin katıldığı bu aktivitelere ülkemizdeki araştırmacıları da davet etmiştir. (Bilgi için tıklayınız)

Etkinlik sırasında çekilmiş olan diğer fotoğraflar için tıklayın.