Rakun Bilişim ve ARGE Teknolojileri

Rakun Grup Şirketleri, 2012’de, Çankaya Üniversitesi Balgat Kampüsü Kuluçka Merkezinde faaliyetlerine başlamış, Çankaya Üniversitesi Kuluçka Merkezinde, finansal ve araştırma-geliştirme altyapısı olarak en büyük firma olarak, yüksek teknoloji araştırma-geliştirme projeleri, güneş enerji sistemleri, ağ teknolojileri ve yenilikçi ürünler ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Geliştirdiği birçok proje ile beraber TÜBİTAK 1512, TÜBİTAK 1507 ve diğer Araştırma-Geliştirme destekleri ile beraber, toplamda 1.5 Milyon TL’yi aşan proje bütçeleri ile, faaliyetlerine profesyonellik ile devam etmektedir. Yürütülen projelerden bazıları şunlardır;

ThinCloud Projesi, kuruluşlarda varolan tüm yerleşik altyapıyı sanallaştırmayı amaçlayan, ThinClient ve Zero-Client teknolojilerinin, 5G’nin de gücü ile bir sonraki adımı olan Sanallaştırılmış İstemci teknolojisinin ülkemizdeki ilk örneklerinden olan gelişmiş bir ağ istemcisi platformudur.

Sharemysensor Projesi, birçok kuruluş ile beraber geliştirilen, IoT dünyasında, kollektif çalışmayı ve veri paylaşımını güçlendirerek, daha kombine platformlar ve projeler geliştirilmesini sağlayan bir IoT platformudur.

RakunUAV sistemleri, tamamen özel üretim, çok yüksek menzilli ve operasyon odaklı insansız hava araçlarını kapsayan ürün ailesini ifade etmektedir.

TerraVR Projesi, gayrimenkullerin, sanal gerçeklik sistemleri ile beraber, zamandan ve mekandan bağımsız olarak sanallaştırılarak, müşterilere, gayrimenkulleri sanal olarak deneyimlemesine imkan veren platform projesidir.

ÇayKeser Projesi, özellikle Karadeniz bölgesinde çay kesiminin makaslar yardımıyla yapılmasını hızlandırmak amaçlı, tamamen elektrikli, taşınabilir ve otomatik bir çay kesme cihazını konu alan, temiz tarım odaklı bir projedir.

RakunGES, Rakun Grup Şirketleri kurucularının, profesyonel enerji sistemleri bilgi birikiminin ülkemiz kaynaklarına katılabileceği, halen inşaatı ve planlaması Aksaray 33.Km’de devam eden, toplamda 980kW’lık güneş enerji santral projesidir.

Rakun Grup Şirketleri olarak, Çankaya Üniversitesi çıkışlı kurucularımız ve Çankaya Üniversitesi değerlerine bağlı anlayışımız ile beraber, yüksek teknoloji projeler üretmeye devam etmekte, hem Üniversitemizin, hem de ülkemizin millileştirme ve yüksek teknoloji hedeflerine şevkle yardımcı olmaktadır.

İletişim Bilgileri:

Web: www.rakun.com.tr