× WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM
en

Öğrencilerimize TÜBİTAK Desteği

Çankaya Üniversitesi Merkez Kampüste bulunan Sanal Gerçeklik Araştırma ve Geliştirme merkezimizde yaklaşık bir yıldır çalışmalarını sürdüren, Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği lisans öğrencilerimizden Mert Ali GÖZCÜ, Nesil MEŞURHAN ve Sedanur DOĞAN tarafından, Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğretim üyelerimizden, Yrd. Doç. Dr. Murat YILMAZ ve Uzmanlardan Ulaş GÜLEÇ'in danışmanlığı altında sürdürülen, Simulacrum: Savaş Koşullarında Acil Tıbbi Müdahale-Bilgisayar Oyunu Temelli Sanal Simülasyon Eğitimi Projesi TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen

  • 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve
  • 2209-B (2241-A) Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında maddi destek almaya hak kazanmıştır.

Bu projede, askeri personele savaş koşulları altında ilk yardım tekniklerinin öğretilmesi ve uygulanmasını amaçlayan oyun tabanlı bir ilk yardım simülasyonu yapılması hedeflenmiştir. Savaş ortamı ve tekniklerin gerçeklik hissiyatını artırmak, kullanıcıların sistem ile etkileşim halinde olmasını sağlamak için HTC Vİve sanal gerçeklik gözlüğü ve bu ürüne ait olan haptik kumandaların kullanılması düşünülmektedir.

Bu proje sayesinde askeri personellere erişimi kolay, sık tekrarlamaya olanak sağlayan, gerçek hayatta denenmesi zor olan senaryoların denenmesine olanak veren, şu anda kullanılan uygulamalara göre daha düşük maliyetli bir simülasyon sunulacaktır. Sanal gerçeklik teknolojilerinden yararlanılan bu çalışma insan-bilgisayar etkileşimine izin vererek kullanıcılara gerçek bir ortamda olduğu hissini sunarken, belirli ilk yardım tekniklerini daha kolay ve etkili bir şekilde öğrenme imkânı sağlayacaktır.

Projeye ait detaylı bilgi ve görseller aşağıdaki linkte yer almaktadır.

https://simulacrum407408.wordpress.com/

Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.